Op het gebied van oogsten kan loonbedrijf Dekker u diensten leveren om ook in de drukste perioden van het jaar, met het juiste materieel, u van dienst te kunnen zijn. Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van het oogsten. 

Grasoogst Maïsoogst Kuilverdelen

Grasoogst  

Wij kunnen voor u op het gebied van grasoogst veel betekenen. Wij kunnen uw gras maaien met onze negen meter brede triplo maaicombinatie van Vicon. Daarnaast kunnen wij uw percelen harken met een dubbele Niemeyer middenafleg hark. Voor het binnenhalen hebben wij verschillend materieel om uw gras te oogsten. We hebben ’s zomers twee hakselaars, welke in combinatie met silagewagens uw gras kunnen hakselen. De tweede optie is oprapen / inkuilen, hiervoor hebben wij twee combi 2000’s van Veenhuis in ons pakket. Ook is het mogelijk om uw gras in ronde balen te laten persen. Hiervoor hebben wij een Vicon 3D perswikkelcombinatie in ons leveringspakket. De vierde en laatste optie is de Welger kleine balenpers.  

Maïsoogst 

Ook op het gebied van maïsoogst kunnen wij u diensten leveren. Wij kunnen uw maïs hakselen met onze John Deere 7750i hakselaar die ’s winters opgebouwd is met een maïsbek. Deze in samenwerking met trekkers met silagewagens, die de maïs naar de stortlocatie brengen. Ook korrelmaïs kunnen wij voor u oogsten. Dit gebeurt door middel van onze John Deere combine. Dan hebben wij daarnaast ook een persmolen. Daarmee word de korrelmaïs vermalen/verplet (afhankelijk van afstelling tot CCM(Corn Cob Mix). Hiermee kunt u eiwitarm krachtvoer vervangen. Wat vaak het probleem was bij de kuilen hiervan, was dat de kuil zeer warm werd, en er veel schimmels onstonden. Hierdoor was de houdbaarheid zeer kort. Nu hebben wij de mogelijkheid om bij de kuil propionzuur toe te voegen. Hierdoor krijgen schimmels en broei geen kans om in een vroeg stadium zich in de kuil te ontwikkelen, en is de houdbaarheid van de kuil een stuk verlengd.

Graanoogst 

Met de John Deere combine oogsten wij naast de korrelmaïs ook graan. Dit graan wordt vaak ook door de persmolen vermalen, en afhankelijk van de afstelling kan het er bijna in meelvorm uitkomen.  Voor de afvoer van het graan hebben wij meerdere dumpers en silagewagens.

Wilt u meer informatie? Bel of mail ons dan, en vraag naar de mogelijkheden.

  • Telefoonnummer:                               0546-862504
  • Mobiel:                                                 06-25038273
  • Email:                                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.