Op het gebied van grondbewerking kan loonbedrijf Dekker u diensten leveren om uw zaaibed perfect voor te bereiden. Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van grondbewerking.  

Diepwoelen 

Door middel van onze 3-tands diepwoeler kunnen wij uw grond weer los maken tot op een diepte van 80cm. De totale werkbreedte is 1.60 meter. Dit kan voor uw grond goed zijn als er op redelijke diepte, waar de vaste tand cultivator en de ploeg niet komen, toch een harde, misschien wel ondoorlatende laag in de grond zit. Hierdoor kunnen voedingsstoffen en water niet meer zo goed bij uw gewas komen, en is de opbrengst minder.

Cultiveren 

Met onze 13-tands vaste tand cultivator met rol kunnen wij tot 50 cm diep uw grond cultiveren. De cultivator heeft een werkbreedte van 3.10 meter. Hiermee kunnen wij uw grond losser maken. Dit kan ter voorbereiding op allerlei zaaibed voorbereidende werken. De grootste redenen om te cultiveren zijn uw grond los maken, onkruid bestrijden en stoppelbewerking. 

Schijveneggen

Naast cultiveren komt de laatste tijd ook het schijveneggen heel erg op. Daarom hebben wij ook een schijveneg in ons leveringsprogramma. Hiermee kunnen wij ook uw grond los halen. Het voordeel van de schijveneg is dat deze beter verkruimeld dan de Cultivator. Uiteraard zit er ook een verkruimelrol achter op de schijveneg. De schijveneg heeft een werkbreedte van ruim 3 meter.

Rotorkopeggen 

Ook hebben wij een rotorkopeg in ons leveringsprogramma. Daarmee kunnen wij uw zaaibed perfect voorbereiden. Het is een Rabewerk rotorkopeg met rol die zorgt voor een perfect zaaibed. Het is een allround machine die op meerdere grondsoorten kan worden toegepast.

Frezen 

Op ons bedrijf hebben wij meerdere frezen in verschillende werkbreedtes waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Deze werkbreedtes variëren van 2.20 meter tot 3.30 meter. De meest luxe uitvoering is de Massano Franigter. Door middel van frezen kunnen wij u zaaibed klaar maken. De frees is qua werkingsprincipe niet gelijk aan de ploeg. De frees roert als het ware de grond door elkaar, terwijl de ploeg het omkeert. Bij frezen kan dit een negatief effect hebben op uw bodemstructuur, zeker als er onder natte omstandigheden gefreesd word. Het voordeel van de frees ten opzichte van de ploeg is dat de grond aan de hand van het toerental en de rijsnelheid van de tractor, op de door u gewenste fijnheid verkruimelt kan worden.

 Walsen

Na het frezen kunnen wij uiteraard ook de grond voor u walsen met onze 5.40 meter brede Cambridge rol. Hiermee kunnen wij uw gefreesde grond aandrukken en de kluiten verkruimelen. Dit kan zowel voor als na het zaaien. Daarmee word uw grond mooi egaal aangedrukt.  Hieronder een omschrijving waarom wij voor bouwland een Cambridge rol gebruiken, en niet gewoon een wals: Een Cambridge rol bestaat uit twee soorten schijven. Een dikke schijf met een gladde rand, waarop in het midden een verdikking zit, wordt afgewisseld met een dunne schijf met een gekartelde rand. De schijf met een gladde rand heeft een conische naaf en de schijf met gekartelde rand loopt op de naaf van de schijf met de gladde rand. Het asgat van de schijf met gekartelde rand is ongeveer 3,5 cm groter dan de conische naaf, waardoor deze schijf op en neer kan bewegen. Hierdoor ontstaat bij de grondbewerking in tegenstelling tot het gebruik van een gladde rol een ruw grondoppervlak, dat ook bij slempgevoelige grond niet gemakkelijk dicht slempt.De schijf met de gladde rand heeft een doorsnee van 35 tot 45 cm en de schijf met de gekartelde rand is 2 cm groter.   

Ploegen 

Ook op het gebied van ploegen kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen uw land namelijk ploegen met onze Kverneland 5 schaar wentelploeg met daaraan een vaste vorenpakker. 

Hiermee kunnen wij uw grond perfect keren, verkruimelen en proper maken. Hierdoor word ook de grond losser, wat weer te goede komt aan uw bodemstructuur en afwatering. Hierdoor werken wij ook uw oude gewas naar onderen die dan als meststof kan dienen voor het nieuwe gewas.

Kilveren

Wij hebben ook een kilverblad in ons leveringsprogramma. Hiermee is het mogelijk om allerlei gronden af te vlakken. Denk hierbij aan het opnieuw inrichten van uw kavels, maar ook op de boerderij bij bijvoorbeeld het afvlakken van uw kuilplaats of het voorbereiden van straatwerk. Wij hebben een 3.25 meter breed kilverblad. Deze is hydraulisch verstelbaar. Ook voor het voorbereidende werk in plantsoenen, tuinen, enz is de kilverbak een goede optie.

 

Wilt u meer informatie? Bel of mail ons dan, en vraag naar de mogelijkheden.

 

  • Telefoonnummer:                                0546-862504

  • Mobiel:                                                  06-25038273

  • Email:                                                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.