Op het gebied van snoeien zijn wij vooral in de winter heel actief. Wij hebben hiervoor speciaal opgeleid personeel en speciaal materieel aangeschaft. Wij werken op dit gebied veel voor semi-overheden, zoals gemeenten en waterschappen.                                              

Bomen struiken snoeien 

Het snoeien van bomen, struiken, en andere bebossing voeren wij uit met allemaal eigen materiaal. Hierbij kunt u denken aan:

 • Motorzagen
 • Motorstokzagen
 • Kraanaccessoires
  • Takkenschaar
  • Houtgrijper
  • Verlenggiek

Zoals u ziet is snoeien een combinatie van handwerk (motorzaag etc.) en machinewerk (kraan en afvoerwerk). Omdat wij allerlei materieel hebben, kunnen wij al deze werkzaamheden zeer effectief uitvoeren. Vaak maken wij daarbij ook gebruik van hoogwerkers. Daarnaast is het voor het personeel heel belangrijk dat men veilig kan werken. Daarvoor heeft bij ons elke werknemer een pakket met PBM’s. Dit zijn Persoonlijke Bescherming Middelen. Hierdoor is hun veiligheid gewaarborgd. Wij zijn dan ook een VCA* (veiligheid checklist aannemers) gecertificeerd bedrijf. Door al deze zaken kunnen wij u een compleet pakket leveren op snoeigebied.

Minikraan 

Versnipperen                                              

Het hout dat vrij komt van het snoeiwerk wordt versnipperd. Dit gebeurd bij ons door meerdere machines. Het voordeel is dat wij, omdat wij meerdere machines hebben voor het versnipperen van het hout, ook op meerdere locaties actief kunnen snoeien en versnipperen in een bewerking. Wij hebben namelijk een versnipperaar op een daar speciaal voor gebouwde Fendt Xylon, en een zelfrijdende Vredo Kantonnier. Beide hebben een eigen opslag tank, en daardoor kunnen ze constant versnipperen, ook als de trekker met kipper / container even niet aanwezig is. De versnipperaar die op Vredo Kantonnier is gebouwd kan takken tot maximaal 30cm doorsnede versnipperen. De Fendt versnippert takken tot 25cm. Daarnaast hebben we ook nog een losse Schliesing versnipperaar. Deze gaat vaak in combinatie met een speciaal daarvoor aangeschafte kipper met hefarm en aftakas op pad. Deze versnippert takken tot een kleine 20cm.  

Schliesing

Snipper afvoer                                              

Als de versnipperaar de eigen opslag vol heeft, word deze in een container of kipper gekipt (zowel op de Fendt als op de Kantonnier zit een kipfunctie). Deze wordt door een tractorchauffeur naar onze eigen opslag gebracht. De snippers worden dan bij ons weer opgehaald voor een transportbedrijf. Deze brengt vervolgens de snippers naar een energiemaatschappij, waar de snippers worden omgezet in duurzame energie. 

Bomen rooien 

Wij kunnen voor u ook hele bomen verwijderen. Dit gaat volgens een veilig stappenplan. Ten eerste worden de grootste takken afgezaagd. Daarna wordt de hele boom opgesnoeid, zodat er alleen nog een stam overblijft. De stam wordt daarna omgezaagd zodat alleen de wortel nog in de bodem zit. Deze verwijderen wij door middel van een kraan. Het compleet met wortel en al verwijderen van bomen word ook wel bomen rooien genoemd. Nu is het bij het laatste wel raadzaam om een Klik melding te doen. Dit in verband met kabels en leidingen. Ook dit kunnen wij voor u regelen. Het komt ook wel eens voor dat er bomen bij watergangen overhangen richting het water. Dan is het noodzakelijk om tijdens het omzagen van de boom een lier erbij te halen. Ook dit doen wij in eigen beheer met eigen materieel. Naast het rooien van de bomen is het ook mogelijk om deze te verplanten. Ook daarvoor hebben wij speciaal materiaal waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

Wilt u meer informatie? Bel of mail ons dan, en vraag naar de mogelijkheden.

 • Telefoonnummer:                               0546-862504
 • Mobiel:                                                 06-25038273
 • Email:                                                    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.